Újabb cég teremt munkahelyeket Pécsett

Új vállalat foglalta el helyét a pécsi Déli Ipari Parkban. A Büttner Kft. alkatrészeket gyárt majd és új munkahelyeket is teremt a helyiek számára.

Új cég érkezett a Déli Ipari Parkba Pécsett: Péterffy Attila polgármester március elején adta át a csarnok kulcsait a Büttner Kft-nek.
 
A városatya közösségi oldalán számolt be arról, hogy a cég szerszámlapok CNC megmunkálása terén benne van az európai TOP 10-ben. Pécsett alkatrészeket gyártanak majd a félvezető iparnak.
 
A vállalat pécsi letelepedése új, magas hozzáadott értékű munkahelyeket teremt majd a pécsiek és a környéken élők számára – írta a polgármester.
 
Új cég érkezett a Déli Ipari Parkba Pécsett
Új cég érkezett a Déli Ipari Parkba Pécsett
 
Péterffy Attila hozzátette: kiemelt céjuk olyan nemzetközi szintű cégeket Pécsre hozni, amelyek a városnak magasabb adóbevételt generálnak, hozzájárulnak a helyi infrastruktúra fejlesztéséhez és új álláslehetőségeket adnak - ezzel a pályakezdő fiatalokat is itthon tarthatják, hiszen távlatot adó munkahelyeket biztosítanak.
 
A sorba illeszkedik az is, hogy sikerült Pécsre csábítani a Seiren vállalatot, az E&Y-t és az RS-Factory-t is – írta közösségi oldalán a pécsi polgármester.
 
Fotó: Facebook.com/peterffyattilapecs
 
B.A.