Új oktatási és kutatási épülettel bővült a pécsi orvosi kar

A Modern Városok Prog Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara (PTE ÁOK) újabb oktatási és kutatási épülettel bővült.

A Modern Városok Program keretében 4 évvel ezelőtt indították el a közelmúlt legnagyobb egyetemi fejlesztését: több mint 13 milliárd forintból a PTE ÁOK 12 ezer négyzetméteres 5 szintes szárnnyal bővült.
 
A megmodernebb diagnosztikai eszközökkel és orvosi műszerekkel látták el az épületet
 
Az új épületben 4 nagyelőadó, 34 szemináriumi terem és egy étterem található. A földszinten és az első emeleten oktatási tereket, a felsőbb szinteken kutatólaborokat hoztak létre. Az épület mellett egy 10 ezer négyzetméter alapterületű parkot is kialakítottak, ahova növényeket ültettek, új padokat, okospadokat helyeztek ki és egy tavat is létesítettek. További fejlesztésként 200 új parkolóhelyet és 160 férőhelyes új biciklitárolót és létrehoztak itt.
 
Az átadó ünnepségen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a Pécsi Tudományegyetem a dél-dunántúli régió meghatározó szereplője, magas színvonalú oktatói, kutatói és gyógyító munkájával országos jelentőségű intézmény. Úgy gondolja, a térség fejlődése nem valósulhat meg az egyetem nélkül.
 
A beruházásnak köszönhetően az orvosi kar oktatási és kutatási területe 40 százalékkal bővült. Az új épületet a legmodernebb diagnosztikai eszközökkel és orvosi műszerekkel látták el.
 
Hoppál Péter fideszes pécsi országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a mostani fejlesztéssel nem áll le a fejlődés, mert a kormány támogatásával új tudáspark, tudományos és innovációs park jön létre, mellyel előkészítik az iparágakban működő vállalkozások Pécsre telepedését.
 
Miseta Attila, a PTE rektora elmondta, hogy egy 2006-ban született terv valósult meg, mely újabb távlatokat nyit az orvosképzésben.
 
Decsi István, a PTE kancellárja szerint a Modern Városok Program keretében megvalósult fejlesztésekkel növelik az egyetem versenyképességét, ami pozitív hatással van a régió fejlődésére.
 
BG
Forrás: PécsMa, MTI
Képek: MTI/ Varga György