Új igazgatót kap a Pécsi Nemzeti Színház

Online konzultáció keretén belül választották meg a Pécsi Nemzeti Színház új vezetőjét, Lipics Zsoltot. Péterffy Attila polgármester facebook oldalán jelentette meg a hírt, miszerint a különleges jogrend értelmében egyedül neki kellett volna kijelölni a megfelelő embert, de képviselőtársai véleményét is meghallgatva hozta meg e döntést. 

A pályázati kiírás alapján fontolóra vett nevek közül Lipics Zsoltot választotta a polgármester, a pecsma.hu-nak adott interjúja szerint nívós anyagról volt szó, és a Lipics mellé választott művészeti vezető, Vidákovics Szláven is hasonlóan magas színvonalat ígér a pécsi ékszerdobozként is emlegetett színház életében.  
 
ipics Zsolt, a PNSZ következő igazgatója
  
Lipics Zsolt, a PNSZ következő igazgatója
 

tüke Lipics Zsolt 1988-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 2001-ben Szendrői József-díjat, 2018-ban Jászai Mari-díjat kapott. Rengeteg színházi szerepe mellett játszott többek közt A revizor című filmben, de megjelent a Kisváros című kultikus sorozatban is. Rázga Miklós jelenlegi igazgatót Lipics 2021. Február 15-én váltja majd, az új idényre Lipicsék új, fiatalos darabokat ugyanúgy terveznek, mint közönségkedvenc előadásokat. 
 
Vidákovics Szláven szintén pécsi születésű, diplomáját Zágrábban szerezte a Zágrábi Színművészeti Főiskolán. 2015-ben kapott Szendrői József-díjat, a Pécsi Nemzeti Színház tagja már 2000 óta. 
 
 
 
M. A.
 
Fotó: pnsz.hu