Többszáz millió forintból bővítette kapacitását a pécsi Autócity Zrt.

A vállalat 2021-ben nyitotta meg több mint 1300 négyzetméteres csarnokát Pécsen, ahol kisteherautók és áruszállítók javítására alkalmas karosszérialakatos és fényező üzemi munkákat végeznek.

Az Autócity Zrt nem állt le a fejlesztésekkel, mert 2022-ben több mint 300 millió forint értékű beruházást hajtott végre. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP Plusz) 220 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást ítélt meg részükre. Az összesen több mint 300 millió forintos program keretében pécsi főépületük átalakításával és korszerűsítésével kétszeresére növelték a szerviz alapterületét, ezzel növelték a műhelyrészleg hatékonyságát és kapacitását.
 
Napelemet is telepítettek a tetőre
 
A beruházás további részében új, modern eszközökkel felszerelt tárgyalót és iroda-blokkot alakítottak ki, továbbá korszerű diagnosztikai és mérőeszközöket, célszerszámokat szereztek be, energiahatékonysági beruházásokat valósítottak meg és szoftverfejlesztést hajtottak végre a meglévő gépeken. Emellett még parkolót építettek, napkollektorokat telepítettek, leburkolták a műhelyt is.
 
Az Autócity Zrt-t 1991-ben alapították, jelenleg 114 főt foglalkoztatnak. A cég a Porsche Hungária Baranya és Tolna megyei Volkswagen márkakereskedéseként, a Skoda márka Baranya megyei és az Audi márka dél-dunántúli, regionális márkaképviseleteként értékesítési, márkaszerviz és alkatrész kereskedelmi funkciókkal működik.
 
BG
Forrás: MTI, Pécsaktuál
A képek illusztrációk