PTE: egyedülálló nemzetközi ökológiai képzés indult

Egy egyetemi szövetség berkein belül nemzetközi képzések zajlanak majd a Pécsi Tudományegyetemen. Német, cseh, olasz, francia és magyar hallgatók vehetnek részt a nívós képzésen, amely az ökológiai felelősség témáját öleli fel. A tervek szerint az online oktatásokat gyakorlati, személyes interakción alapuló képzések váltják majd a nyáron.  

Az ökológiai felelősség kultúrájáról indult nemzetközi képzés a Pécsi Tudományegyetemen az intézmény közleménye szerint. Egy nemzetközi egyetemi szövetség programjaként valósul meg, az EDUC (European Digital UniverCity) nemzetközi szövetség hat egyeteme alkotja ezt. Az EDUC az első európai egyetemi szövetségek közt van. Tagjai a PTE-n kívül a University of Potsdam (Németország), a University of Cagliari (Olaszország), a Masaryk University (Csehország), a University of Rennes1 (Franciaország), a University Paris Nanterre (Franciaország). 
 
 
Egyelőre online zajlik a képzés
Egyelőre online zajlik a képzés
 

 
Az egyetemek közt átjárhatóbb a rendszer, ami azt jelenti, hogy a jelentkező hallgatók könnyebben vehetnek részt egyik-másik intézmény képzésén. Virtuális és fizikai mobilitási programok várják a jelentkezőket. Jellemző, hogy rövid ciklusú, ám magas színvonalú képzéseket tartanak. Jelenleg 160 ezer hallgató a rendszer tagja, húszezer oktató tanait hallgathatják.  

A jelenlegi képzés Pécsről indul, a társadalmi ökológia elmélet alapjaival ismerkednek online keretek között az érdeklődők. A személyes találkozókra júliusban kerülhet sor leghamarabb egy egyhetes képzés keretein belül, de ez a járvány aktuális helyzetének függvénye.  

 

M.A

Forrás: mti