Pécsen zárult a Vöröskereszt országos fejlesztési sorozata

A Magyar Vöröskereszt Pécsen több mint ötmillió forintos beruházást hajtott végre a Baranya megyei székhelyén. Ez volt az utolsó állomása a szervezet országos infrastrukturális fejlesztési sorozatának. 

A pécsi székhelyen informatikai eszközökbe fektették a pénz egy részét, defibrillátorokat vásároltak és helyeztek ki, és egy mobil raktárat is kialakítottak, ahol a ruhaadományokat tarthatják majd.

A Magyar Vöröskereszt országosan összesen 650 millió forintot költött infrastrukturális átalakításokra az elmúlt három és fél évben, amelynek utolsó állomása volt a pécsi. A program célja volt, hogy a krízishelyzetben lévő emberek korszerűbb, kidolgozottabb és gyorsabb ellátásban részesülhessenek.  

 

Adomány a Vöröskeresztnek

Adomány a Vöröskeresztnek

 

Tizenegy helyszínen hajtottak végre felújításokat, nagyjából négyezer négyzetméteren dolgoztak. Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban valósultak meg a beruházások. A felújításokon túl eszközöket, bútorokat, autókat is vásároltak.  

A Magyar Vöröskereszt 1881 óta segíti a rászorulókat Magyarországon a világ legnagyobb humanitárius szervezetének tagjaként. Céljuk az egészséges és biztonságos élet elősegítése, szükség esetén életmentés, katasztrófák esetén a minél korábbi regeneráció segítése. Lépéseket tesznek a társadalmi befogadásért, az erőszakmentességért és a béke megteremtéséért.  

 

M. A. 

Forrás: mti

Fotó: Magyar Vöröskereszt