Pécsen két új tűzoltólaktanya épül

Európai Uniós támogatásból közel 6 milliárd forintból két új tűzoltó laktanya épül meg Pécsen- jelentette be az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében 5 milliárd 994 millió Ft vissza nem térítendő támogatásból valósítják meg a két tűzoltó laktanya megépítését. A beruházás megvalósulásával a katasztrófavédelem munkatársai hamarabb érnek ki a káresetekhez, mellyel erősödni fog a város sűrűn lakott részeinek biztonsága.
 
 
A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a pécsi kirendeltség és a hivatásos tűzoltó-parancsnokság jelenleg egy központi telephelyen üzemel.
 
A beruházás során az újonnan épülő egyik laktanya a jelenlegi központi iroda mellett jön létre, a másik pedig a város két legsűrűbben lakott részei között épül meg. A kirendeltség és a tűzoltó-parancsnokság egy része a sűrűbben lakott városrész között kialakított épületbe költözik majd. A jelenlegi központ közelébe épülő laktanyába pedig az igazgatóság, a területi vízügyi hatóság és parancsnokság költözik.
 
A beruházás 2023-ra valósulhat meg, mellyel javulni fog csaknem 200 ezer ember biztonsága, mivel a két laktanyához több mint 50 település tartozik.
 
 
BG
Forrás: MTI