Óriáskerék köti össze a Zsolnay Negyedet a belvárossal Pécsen

Október 21-től egy új attrakció várja a pécsieket és a Pécsre látogatókat. A Pécs Eye névre keresztelt óriáskerék lehet a kapocs a város külső felén tündöklő Zsolnay Negyed és a belvárosi nevezetességek közt, ezzel egységesítve a városképet.

Pécs bővelkedik nevezetességekben, a természetjáróknak ott vannak a Mecsek lankái, ahogy a belvárosban korzózóknak a föléjük tornyosuló megannyi csodás épület a Pécsi Székesegyháztól kezdve a dzsámikon át a Barbakánig. Most egy merőben új elemmel bővült a látnivalók sora, októbertől 2021 tavaszáig biztosan várja az embereket a Pécs Eye.
 
Az óriáskerék egy még nyáron indított turistacsalogató kampány része, a #Pécs NYITVA kampánytól a város életének felpezsdülését várják. A Pécs Eye egy 2018-ban készült, ötven méter magas szerkezet, amely Siófokról érkezett a városba, májustól valószínűleg vissza is kerül eredeti helyére, addig viszont kicsiket és nagyokat is vár. Nem mellesleg a bérleti díjból a város is havi rendszerességgel jut bevételhez.
 
A csodálatos Pécs Eye
A csodálatos Pécs Eye
 
A Lánc utcai rendelőintézet elé felállított szerkezetre Ruzsa Csaba pécsi alpolgármester elmondása szerint az üzemeltetők révén háromezer pécsinek ajánlottak fel jegyet, ennek egy részét fogyatékossággal élő és rászoruló gyermekekhez juttatják el.
 
Ruzsa szerint a helyszín statikailag is megfelelő volt egy ekkora építménynek. Emellett a város szélén álló Zsolnay Negyed és a belváros közé ékelődött láncszemként is kitűnő megoldást jelent, az éjszaka kivilágított város képe pedig pazar látványt nyújthat.
 
Maga az óriáskerék is tündököl a sötétben, kék-fehér kivilágítást kapott, hogy a Ruzsa Csaba szerint nagy népszerűségnek örvendő építmény éjszakai látványosságként is kitűnhessen.
 
A jegyek gyermekek és nyugdíjasok számára 1500 Ft-ba kerülnek, míg a felnőtt jegy ára 2000 Ft-ot kóstál.
 
Fotó: Péterfy Attila/ Facebook

M. A.