Lopta az áramot, így működött egy pékség Pécs mellett

Bérelt helyiségben, lopott árammal üzemeltetett pékséget egy férfi Pécs szomszédságában. A Szigetvári Járási Ügyészség lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot ellene.

Lopott árammal működött egy Pécs melletti településen az a pékséág, melynek üzemeltetője ellen vádiratot nyújtott be a Szigetvári Járási Ügyészség – tudatta az eközben.hu.
 
A férfi 2022 októbere előtt bízott meg egy embert – akinek személyazonosságára nem derült fény -, azzal, hogy alakítsa át a fogyasztásmérőjét, mellyel az alkalmassá vált a szabálytalan áramhasználatra.
 
Ezt követően 2022 októbere és 2023 júliusa között az áramhoz ilyen módon jutott hozzá, a szabálytalanul beszerzett áram értéke több mint 11 millió forint volt – írta az eközben.hu.
 
A pékséget vezető férfi elkövette a jelentős értékre elkövetett lopás bűntettét, a bűncselekmény büntetési tétele 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés. Büntetése azonban enyhíthető, mivel a férfi beismerte tettét és - közvetítői eljárás keretében – az áramszolgáltatónak okozott kárt is kifizette.
 
A Szigetvári Járási Ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabását indítványozta az esetében – írta meg az eközben.hu.
 
B.A.