Közös képzéseket indít a PTE és a Huawei

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara és a Huawei Technologies Hungary közös programokat és akkreditált infokommunikációs képzéseket fog indítani.

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Medvegy Gabriella, a PTE Műszaki Informatikai Karának dékánja és Gecse Mariann, Technologies Hungary kormányzati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója.
 
Az egyetem és a vállalat a rendszeres tudás- és tapasztalatcsere mellett közös projekteket valósít meg és oktatási-képzési programokat indít.
 
A hallgatók speciális tudást szerezhetnek az együttműködés keretében
 
Az együttműködés első lépéseként elindítják a Huawei ICT Academy programot. Először az oktatók, majd pedig a hallgatók ismerhetik meg a következő generációs mobihálózatokra vonatkozó legújabb tudásanyagot, az 5G technológiával használt eszközök felhasználási lehetőségeit, valamint a Big Data és Mesterséges intelligencia témájába tartozó új irányzatokat.
 
A Huawei biztosítja az oktatási anyagokat és a szükséges eszközöket, a PTE pedig az infrastruktúrát és a fenntartást. A diákok pályázás útján részt vehetnek majd a Huawei SEEDs for the Future tanulmányútjain is.
 
A megállapodás közös célja, hogy az informatikus mérnökhallgatók plusz kreditekhez szerezzenek speciális kurzusok elvégzésével.
 
Medvegy Gabriella dékánja bejelentette:
„Az együttműködésnek köszönhetően a diákok még komplexebb módon sajátíthatják el a jövő technológiájának működését, ebben pedig a világ egyik vezető megoldásszállítója, a Huawei Technologies lesz stratégiai partnerünk. A Huawei-jel kialakított együttműködés szempontjából különösen érdekes témakör az 5G vezeték nélküli hálózat és a mesterséges intelligencia, mivel jelen pillanatban a multidiszciplináris orvos-mérnöki és intézeti tudományos-innovatív projektjeink többsége is ezeket használja”.
 
„Megtisztelő számunkra, hogy a nagy múltú Pécsi Tudományegyetemet az oktatási partnereink között tudhatjuk. A vállalatunk képzési moduljai a legmodernebb, jövőt formáló trendekbe vezetik majd be a hallgatókat és még közelebb hozza az egyetemen tanított anyagot a piaci igényekhez” – mondta Gecse Mariann.
 
BG
Forrás: PTE, BAMA
A képek illusztrációk