Klímastratégiájáról egyeztetett Pécs

Klíma Workshopot tartott a városházán az önkormányzat, amely az elmúlt esztendőkben több lépést is tett a zöldebb, élhetőbb Pécsért.

Klíma Workshopot rendezett a városháza dísztermében a pécsi önkormányzat. Az esemény középpontjában a város klímastratégiája állt, illetve az önkormányzat és a civil szektor együttműködésének lehetőségei – tudatta közösségi oldalán Péterffy Attila polgármester.
 
Az elmúlt néhány esztendőben több lépést is tettek a zöldebb, élhetőbb és egészségesebb Pécs érdekében – hívta fel a figyelmet a városatya.
 
Beszereztek összesen 18 darab elektromos buszt, okosparkolási rendszert alakítottak ki a belvárosban, Kiss&Go parkolókat hoztak létre több iskolánál. Segítséget nyújtottak az ingyenes LED-csereprogram lebonyolításában Pécsett.
 
Klímastratégiájáról egyeztetett Pécs
Klímastratégiájáról egyeztetett Pécs
 
Nagyon sok fát, cserjét és virágot ültettek, a város kerékpárút-hálózatát pedig folyamatosan fejlesztik.
 
Péterffy Attila arra is rámutatott, hogy Pécs sikerrel pályázott közvetlenül az Európai Uniós 100 város klímasemlegességi programra – ez pedig jelentős forrásokat biztosít a következő pár évben Pécs számára.
 
Az eseményen számos szakmai szervezet képviseltette magát és sokan tartottak előadást – írta meg közösségi oldalán a polgármester.
 
Fotó: Facebook.com/peterffyattilapecs
 
B.A.