Ismét benne van a világ legjobb egyetemei között a PTE

A londoni Qaondoni Quacquarelli Symonds cég közzétette legfrissebb egyetemi rangsorát, melyre ezúttal is felkerült a Pécsi Tudományegyetem (PTE).

A PTE a lista 651-700. kategóriájába került, megőrizve a tavalyi és tavalyelőtti pozícióját. Sőt, mi több, a nemzetközi hallgatók kategóriájában a TOP 200 egyetemek közé sorolták.
 
Átfogó a képzés a PTE-n
 
2004 óta állítja össze 6 szempont alapján a világ egyetemi rangsorát a Quacquarelli Symonds (QS) cég szakemberei.
 
A következő szempontok szerint: az akadémiai szféra megítélése, a munkáltatók véleménye, az intézményhez köthető tudományos munkák idézési gyakorisága, az oktatók és hallgatók aránya, továbbá a külföldi oktatók és hallgatók száma.
A cég összehasonlította 1673 egyetem adatait, több 10 millió dokumentum és 96 millió idézet alapján. A legjobb 1300-at rangsorolták.
 
Miseta Attila, a PTE rektora a nemzetközi rangsor közzétételét követően elmondta, hogy az elmúlt években nemzetközi összevetésben sikerült stabilizálni a pozíciójukat az erős középmezőnyben. Jó ütemben emelkedtek meg a hivatkozások számai, de a külföldi hallgatók arányai alapján idén is bekerültek a TOP 200 listába, mely a világ legjobb egyetemeit rangsorolja. A népszerűségüket magasabb színvonalú oktatással és fejlődő egyetemi infrastruktúrával szeretnék megerősíteni.
 
Az egyik legjobban elfogadott nemzetközi rangsor történelminek titulálja az egyetemet, magas kategóriába sorolja kutatási intenzitását és a legátfogóbbnak tartja képzési spektrumát.
 
BG
Forrás: PécsiÚjság