Indulhat a Misina-tető fejlesztése Pécsett

Megszületett a döntés, elkezdődhet a Misina-tető fejlesztése Baranya vármegye székhelyén. Az önkormányzat két győztes koncepciót egyesített.

Indulhat a közeljövőben a Misina-tető fejlesztése. Pécs önkormányzata még 2020-ban hirdette meg a Misina Ötletbörzét, melyben a pécsieket arról kérdezték, milyen fejlesztéseknek örülnének a Misina-tetőn – írta közösségi oldalán Péterffy Attila polgármester.
 
Mint jelezte, nagyon sokan vettek részt a börzén, 19 ezer szavazat érkezett, s az Aktív Misina csak 25 vokssal kapott többet, mint a Családi Misina koncepció.
 
Ezért úgy született meg a döntés a fejlesztés kapcsán, hogy a két győztes koncepciót egyesítették. Vagyis a lakossági véleményeket a lehető legteljesebb módon figyelembe veszi a koncepcióterv – ennek alapján készültek el a szükséges engedélyezési- és kiviteli tervek a projekt megvalósításához.
 
Indulhat a közeljövőben a Misina-tető fejlesztése
Indulhat a közeljövőben a Misina-tető fejlesztése
 
A városatya bejegyzésében megjegyezte: benyújtották az EU-s pályázat támogatási kérelmét, melyet a közreműködő szervezet pozitívan bírált el.
 
Amennyiben a támogatási szerződést a felek aláírják és megérkezik az összeg Pécsre, elkezdődik a Misina-tető fejlesztése. Hamarosan tehát indulhatnak a kivitelezési munkálatok – tudatta Péterffy Attila.
 
A tervek szerint 8 hónap alatt készülne el a beruházás – a támogatással elszámolás feltétele az is, hogy még 2023-ban le kell zárulnia a fejlesztésnek - írta meg a polgármester közösségi oldalán.
 
Fotó: Facebook.com/peterffyattilapecs
 
B.A.