Figyelmeztető jelek, hogy másik villanyszerelőt kell keresned

A megfelelő szakember megtalálása nem mindig egyszerű feladat, különösen akkor, ha egy hozzáértő villanyszerelőt keresünk. Silány munkavégzés, csúszás az ütemtervvel, indokolatlan költségtételek, szerződés elmaradása és még sorolhatnánk, hogy mi minden jelenthet problémát. 

Még szerencse, hogy rendelkezésünkre áll a Jószaki weboldal, ahol településenként is tudunk szakembert keresni. Ha például Pécsen van szükséged ilyen jellegű segítségre, csak be kell írnod, hogy “villanyszerelő Pécs” és a találati listában máris több tucat profil jelenik meg. 
 
Ha körültekintő vagy, nem választhatsz rosszul, hiszen a Jószaki adatbázisában minden fontos információ a rendelkezésedre állhat a szakemberekkel kapcsolatban. Amennyiben viszont a következőket tapasztalod, akkor nézz másik villanyszerelő után! 
 
Számla nélkül olcsóbb 
 
Az egyik leggyakoribb kérdés, ami elhangozhat egy iparos szájából az, hogy “számlával vagy anélkül szeretnéd?” utalva arra, hogy számla nélkül olcsóbb lesz a munka. Tény, hogy vonzó lehet a kedvezőbb ár, de érdemes átgondolni, hogy pontosan mit is kockáztatunk ezzel. Ha a szakember nem ad számlát, akkor minden bizonnyal szerződést sem írunk, ami azt jelenti, hogy nem lesz írásos nyoma annak, amiben megállapodunk. Ergo nem lesz számon kérhető rajta. Sőt, számla hiányában nem tudunk reklamálni sem az esetleges hibákért. 
 
Előre fizetés 
 
A Jószaki oldalon olvasható véleményekből azonnal kiderül, ha a szakember becsapott valakit azzal, hogy előre kért el olyan összegeket, amikkel utólag nem tudott elszámolni. Nagyon fontos, hogy ha valamit előre kifizetsz, akkor arról minden esetben írjatok átvételi bizonylatot! Ha ez nem történik meg, akkor nem fogod tudni bizonyítani, hogy átadtad a szakinak a pénzt, aki így újra elkérheti tőled. Komoly gyanúra adhat okot, ha ki akar bújni a pénz átadásának “lepapírozása” alól, szóval jó, ha ilyenkor is kigyullad a fejedben a piros lámpa. 
 
Ha bármelyik szituáció előfordul, akkor avillanyszerelő Pécs kulcsszavakkal elindíthatsz egy újabb keresést és találhatsz olyan szakit, akinek a számla- és bizonylatadás nem jelent problémát.