Felújítják a Melinda parkot

Megújul a népszerű kertvárosi szabadidőpark Pécsett, a Pintér János Parkmegújítási Program keretében.

Elkezdődött december elsején a Melinda-park felújítása. A sokak által látogatott szabadidőparkot a Pintér János Parkmegújítási Program keretében szépítik meg – tudatta közösségi oldalán Péterffy Attila, Pécs polgármestere.
 
Több zöld felület lesz, felújítják a játszóteret – ütéscsillapító padlózattal és egy új csúszó-kötélpályával, valamint kombinált játékkal gazdagodik -, sőt kialakítanak egy mini ökoparkot is.
 
A Melinda-park általános állapota az elmúlt esztendőkben jelentősen leromlott. Az üzemeltetést végző civil szervezet nem látta el megfelelően a park karbantartását – írta a városatya.
 
Elkezdődött december elsején a Melinda-park felújítása
Elkezdődött december elsején a Melinda-park felújítása
 
Hozzátette: a közgyűlés 2021-ben döntötte el, hogy a pécsi önkormányzat veszi kezelésébe a területet. Így lehetőség nyílt arra, hogy a BIOKOM elvégezze a szükséges felújítási munkálatokat.
 
A funkció nélküli burkolatok helyett parkosítanak majd, néhol az aszfaltburkolat helyére díszkő kerül, egyes járdaszakaszok aszfaltosak lesznek. A füvesítést 5000 négyzetméteren végzik el: fákat ültetnek, vegyes cserje- és virágágyi felületeket alakítanak ki, a gyomokat, elvadult bozótokat eltávolítják.
 
A városvezetők bíznak benne, hogy a felújítás eredményeként a megszépült terület még vonzóbb lesz, s nemcsak a közeli tömbök lakói tudják majd kihasználni.
 
Fotó: facebook.com/peterffyattilapecs
 
B.A.