Fejlesztések a pécsiek kedvelt kirándulóhelyén

Pécsen a malomvölgyi tavaknál egy kilátót újítanak fel, játszóteret építenek, még több erdei padot helyeznek ki és a parkolót is felújítják.

Az önkormányzat támogatásával évről évre egyre több zöldterület, park és kirándulóhely újul meg. A malomvölgyi tavaknál elindított fejlesztéseket a városüzemeltetési feladatokat ellátó, önkormányzati tulajdonú Biokom NKft parkmegújítási programjának részeként valósítják meg.
 
Malomvölgyi tavaknál fejlesztenek
 
Ebben az évben felújították a Mecsek oldalában a Niké-szobrot és környezetét, valamint egy közeli kilátót. A tettyei panorámasétányon is hasonló munka zajlik.
 
A pécsi malomvölgyi tavak a helyi lakosok kedvelt szabadidős helyének számít. A következő hetekben a parkerdőben felújítják a parkolót és kilátót, rendbe hoznak egy fahidat, új erdei bútorokat helyeznek ki, tűzrakóhelyeket és egy új játszóteret építenek.
 
Az egyik tó parjtán egy homokos "plázst" alakítanak ki, amely a kisebbek részére homokvárak építésére, a felnőtteknek pedig napozási célokra lesz alkalmas.
 
A tavak partján futó 6 kilóméter hosszú sétautat korábbi malomvölgyi fejlesztések idején már kiszélesítették és kaviccsal borították be.
 
 
BG
Forrás: MTI