Elindult a Pécs Nyitva 2.0 Kampány

Tavaly közel 50 partnerrel indult el a Pécs Nyitva kampány, melynek célja a turizmus fellendítése volt, addig idén több mint 80-an jelezték csatlakozási szándékukat.

A tavalyi sikeren felbuzdulva elindították idén is a Pécs Nyitva 2.0 országos turisztikai kampányt. A koronavírus járvány első hullámát követően a Pécs Nyitva kampány turizmusélénkítő kampányának köszönhetően a belváros megtelt élettel és nagyon sok turista látogatott el a városba emiatt. Erre nem kerülhetett volna sor a kampányt koordináló önkormányzati, civil, turisztikai és gasztronómiai szereplők összefogása nélkül.
 
Nagyon sok programmal várják a turistákat Pécsre 
 
Péterffy Attila, Pécs polgármestere szerint a mostani helyzet a tavalyihoz hasonlít. A harmadik hullám levonulását követően az emberek szomjaznak a kultúrára, a szórakoztató programokra, a művészeti és gasztronómiai élményekre. A Pécs Nyitva 2.0 kampány célja, hogy a turisták kedvelt utazási célja legyen a város, ezzel együtt újra jövedelmező gazdasági ágazattá váljon a turizmus-vendéglátás. A Pécs Nyitva kampány egy széleskörű szakmai összefogás eredménye, melyben a kulturális intézmények, a szállásadók és vendéglátóhelyek is megtalálják a helyüket.
 
Egyre többen csatlakoznak a kampányhoz, mellyel folyamatosan bővülnek a lehetőségek. Pécs és a környékbeli települések Orfű, Siklós, Harkány, valamint a villányi borvidék is bőven tartogat programokat, melyről a www.pecsnyitva.hu oldalon lehet tájékozódni.
 
Júniusban egész hónapban várja a nézőket a Pécsi Nemzeti Színház. A Káptalan utcában ismételten megnyitja kapuit a Pécsi Nyári Színház is, de ugyanitt sok látogatót várnak a Múzeum Utca Plusz idei programjaira is. Június 25-én kezdődik az 54. Mecsek Ralley, de megtartják a Made in Pécs Fesztivált is. Ismételten megrendezik a Pécsi Szelet baranyai gourmet pikniket a pécsi civilek, az önkormányzat, a ZSÖK, a Janus Pannonius Múzeum, a Baranyai Gasztronómiai Klaszter összefogásában. A fesztiválon helyet kap a Design Liget alkotótere is. A pécsi Pagony és a Made in Pécs csapatának hála a kisgyerekek betekintést nyernek a koncertek színfalai mögé is. Június 18-20 között indul a Janus Pannonius Múzeum Régészet Napjai programja, valamint június 26-án megtartják a Múzeumok Éjszakáját is. A ZSÖK és a Pannon Filmharmonikusok szervezésében hagyományteremtő céllal megrendezik a Kodály Aperitif elnevezésű szabadtéri fesztivált a Kodály központ előtti téren, ahol a zenekar bemutatja következő évadának programját is.
 
Kincses Márk, a pécsi önkormányzat turizmusfejlesztési osztályvezetője szerint hatalmas a verseny a belföldi turizmusban, de Pécs felkészült és egyre bővülő partneri körének köszönhetően különleges programokat kínálnak a látogatóknak. Bíznak benne, hogy a turisztika sikerét minden pécsi a szívén viseli, hiszen közös ügynek számít a Pécs Nyitva 2.0 kampány.
 
Az osztályvezető elmondta, hogy a kampánynak része lesz egy "útlevél" is, melyben megtalálható a kedvezményes lehetőségek listája. Az útlevelet június 15-től a szálláshelyeken kapják meg a vendégek. Ha összegyűjtenek 3 pecsétet, akkor garantált ajándékot kapnak a Tourinform irodában és egy nyereményjátékon is részt vesznek.
 
BG
Forrás: Pécsi Hírhatár