Döntöttek a pécsiek: túraközpont lesz a Mecsekben

Még idén megkezdik a pécsi tévétorony környékének fejlesztését. Az önkormányzat online szavazást hozott létre, melynek során a lakosok véleményét kérték ki, mi legyen a területen. Három kategóriából a mozgás- és túraközpont volt a legszimpatikusabb. 

A pécsiek mozgás- és túraközpont létrehozását szorgalmazzák az önkormányzat által életre hívott online kérdőív kiértékelése szerint. A Misina-tetőn kialakítandó komplexum építését a tervek szerint még idén elkezdhetik, és várhatóan 2022-ben lesz birtokba vehető.  
 
Az önkormányzat előremutatónak tartja, hogy a pécsiek véleményére alapozzák az építkezést, hiszen így olyan fejlesztést hoznak tető alá, amelyben a legtöbben örömüket lelik. Január közepén aktiválták az online kérdőíveket, amelyben három lehetőség közül lehetett választani. A túraközpont mellett esélyes volt még egy családcentrikus közösségi tér kialakítása és a Mecsek természeti erőforrásait bemutató korszerű kiállítóközpont létrehozása is. Húszezer városlakó szavazott összesen, és a pécsiek az aktív életmódot támogató beruházás mellett döntöttek.  
 
 
Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
 
 
 
A Misina csúcsán áll a pécsi tévétorony, mely ikonikus építménye a városnak. Rendkívül keresett hely, csodás panoráma nyílik a kilátóból az egész városra és térségére. Gyönyörű természeti adottságokkal rendelkező környék, melyet méginkább turistacsalogatóvá tennének a fejlesztés által.  
 
A mozgás- és túraközpont a volt Misina étterem átalakításával kezdődik majd, a romos épületet szépítik meg és teszik sportcentrikussá. Öltözők és vizesblokkok lesznek itt, sporteszközkölcsönzésről is gondoskodnak majd. A beruházás összköltsége 380 millió forint lesz, és 2022-ben élvezhető majd a szavazás gyümölcse.  

 

M. A. 

Forrás: mti