Az E.ON többszáz millióból fejlesztette hálózatát Pécsen

Több mint 700 millió forintból az Ipari Parkban működő vállalkozások miatt fejlesztette hálózatát az E.ON, mely 40 ezer környékbeli lakos életét is megkönnyíti. A fejlesztéseket 2020-ban kezdték el és idén augusztusban fejezték be.

Pécsen az elmúlt években sokkal több vállalkozás települt a déli részen kialakított Ipari Parkba, melyeknek fokozatosan egyre több áramra van szükségük működésükhöz. Az E.ON a megnövekedett áramellátás miatt döntött úgy, hogy fejleszti hálózatát, amivel biztosabbá válik a terület energiaellátása is.
 
4 trandszformátor állomás látja el Pécs és környékét árammal
 
Az E.ON Hungária csoport 30 százalékkal növelte az állomásból induló 22 kV-os vezetékek számát, 8 új leágazást és egy új gyűjtősínt hozott létre. A fejlesztések során 6,5 kilométer nyomvonalon 22 kV-os földkábelt telepítettek és közel 20 kilométernyi kábelt építettek be.
 
Németh Imre, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy 4 transzformátorállomás látja el 150 ezer pécsi és a környékbeli települések lakóit árammal.
 
Péterffy Attila, Pécs polgármestere úgy gondolja, hogy a fejlesztés erősíti a gazdaságot és hozzájárul a vállalkozások működéséhez.
 
A vállalat igyekezett óvni a környezetet a hulladék minimalizálásával. A földkábeleket a gyártótól méretre szabva kérte leszállítani, hogy ne kelljen eldobni a felesleges részeket.
 
Az E.ON szakemberei szeptember végéig egy új transzformátorállomást telepít az építés alatt álló új vásárcsarnok energiaellátására, emellett még két nagyobb beruházást is megvalósít az ősz folyamán a város 1-1 utcájában.
 
BG
Forrás: E.ON, MTI
A képek illusztrációk