A világ egyik legnagyobb könyvvizsgáló cége Pécsett nyitja meg új irodáját áprilisban

Az Ernst&Young egyike a legnagyobb könyvvizsgáló cégeknek a világon, mely Pécsen nyitja meg új irodáját áprilisban.

Ezzel a bővítéssel a nagyok közül az egyetlen olyan cég lesz, melynek 3 kirendeltsége lesz hazánkban. A vállalat nemzetközi vezetője Rencz Botond jelentette be, hogy szeretnék bővíteni a cég regionális hálózatát.
 
 
Rencz Botond a vállalat új irodájának nyitásának indokaként elmondta, hogy a vállalkozások számos új feladattal kénytelenek szembesülni a koronavírus-járvány elhúzódása miatt, ami megnövelte a tanácsadói szolgáltatás iránti igényt. Annak érdekében, hogy teljesíteni tudják a piac elvárásait és segíteni tudják meglévő és új ügyfeleiket, regionális központokat hoznak létre. Céljuk, hogy ezt az átmeneti időszakot a hazai vállalkozások megerősödve tudják átvészelni. A harmadik irodájukat Pécsen nyitják meg. Ennek oka, hogy a városvezetők olyan környezetet alakítottak ki a befektetőknek, amely lehetőséget teremtett az Ernst&Young számára is. Fokozatosan növelni fogják a pécsi irodai munkatársak számát a következő években. 
 
A város polgármesterének, Péterffy Attilának az Ernst&Young pécsi kirendeltségének megnyitása örömöt, elismerést, de egyben meglepetést is okozott. A városvezetés jövőképében komoly szerepet szánnak a hozzáadott tudást igénylő befektetőknek és nagyon fontosnak tartják a helyi vállalkozások támogatását. Az Ernst&Young terjeszkedését egy mérföldkőnek tekintik, mert fontos üzenetet közvetít a komolyabb befektetők számára is. Ezzel a lépéssel Pécs, a nemzetközi gazdasági térképen is meghatározóbb helyet ér el és erősíti azokat a törekvéseket, hogy a magasan képzett egyetemistákat helyben tartsák. 
 
BG.
Forrás: Pecsma