A PTE-n többmilliárdos komplex oktatás- és intézményfejlesztési program zárult

Több milliárdos oktatási-és intézményfejlesztési program zárult a Pécsi Tudományegyetemen.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) hallgatói létszámának megtartását, képzési szerkezetének bővítését és modernizálását, valamint nemzetközi kapcsolatainak kiépítését szolgáló oktatási-és intézményfejlesztési program zárult a felsőoktatási intézményben.
 
Jelentős fejlesztéseket valósítottak meg a PTE-n
 
A program 2017-ben kezdődött az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) 3,42 milliárd forintos támogatásával. A projekt részeként sikerült az orvosi és a közgazdaságtudományi karon kívül más intézményegységekben is növelni a külföldi hallgatók számát és arányát, míg több, korábban külföldre távozott magyar vagy más nemzetiségű oktatót a PTE-re csábítottak. Mindezek mellett a műszaki és informatikai területen tovább erősítették a női hallgatók létszámát.
 
A program támogatta a hátrányos helyzetű hallgatók létszámának megtartását, segítségével a PTE képzési szerkezetének bővítése, modernizálása, digitalizálása is megvalósult.
 
A projekt során továbbfejlesztették a PTE sportszolgáltatásait és egészségnevelési rendszerét is, továbbá módszertani fejlesztéseket, gyakorlati készségeket és innovatív oktatási környezetet alakítottak ki az orvos- és egészségtudományi képzés területén.
 
A program keretében kiemelten figyeltek arra, hogy a női hallgatók és hátrányos helyzetű csoportok részére javítsák a hozzáférésüket a matematikai, természettudományos, műszaki, vagy informatikai területekhez, míg a közgazdaságtudományi karon a gazdaságtudományi képzési portfóliót tervezték újra korszerű képzési programok és modern eszközpark kialakításával.
 
A pedagógusképzés sem maradt ki a projektből, mert jelentős fejlesztéseket valósítottak meg a digitalizáció és a társadalmi felzárkóztatás területén is.
 
BG
Forrás: MTI, PTE
A képek illusztráció