A PTE innovatív kutatás-fejlesztési projektet indít

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara 12 innovatív kutatás-fejlesztési projektet indít a Huawei SEEDs Kiválósági Ösztöndíjprogram keretében.

A Huawei SEEDs Kiválósági Ösztöndíjprogramra bármilyen innovatív ötlettel lehetett jelentkezni. A benyújtott pályamunkák között megtalálható: intelligens parkolórendszer, a siketeket segítő jelnyelvfelismerő alkalmazás fejlesztése, okospólókat felhasználva csoportok fizikai paramétereit monitorozó megoldások létrehozása, valamint egy olyan VR-alapú szimulációt is készítenek, amely az építőipari munkásokat segíti a biztonságosabb munkavégzésben.
 
Számos egyedi ötletet támogatnak
 
Érdekesség, hogy több terv a mesterséges intelligenciára épül.
 
„A rendkívül színes és összetett K+F projektek jól mutatják, hogy milyen innovációs ereje van az egyetemi hallgatói kutatómunkának” – mondta el Gecse Mariann, a Huawei Technologies Hungary kormányzati kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatója. - „Számos ösztöndíj- és tehetségprogrammal segítjük a magyar mérnökképzést, és emellett fontosnak tartjuk, hogy a legújabb iparági technológiákkal és eszközökkel is megismertessük a hallgatókat. Ezek azok a technológiák, amelyeket a jövendőbeli munkaadóik is alkalmaznak, és ez a diploma megszerzését követően számottevő előnyhöz juttatja őket a munkaerőpiacon, kiegészítve a már megszerzett egyetemi tudást.”
 
Forrás: PTE, Marketing
A képek illusztrációk