A PTE fotópályázatán nemcsak magyar helyezettek vannak

A Pécsi Tudományegyetem PosiTive „Neked mi jót adott a rendhagyó élethelyzet?” fotópályázatán török, magyar és indiai helyezettek is lettek. A fotópályázat lényege, hogy olyan képeket vártak, mely a koronavírus ellenére megélt pozitív élményeket mutatta be.

A PTE fotópályázata arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy a megváltozott élethelyzet ellenére is voltak olyan pozitív pillanatok, ami akár rövid vagy hosszútávú pozitív változást jelentettek a hétköznapokban.
 
Fotópályázati felhívást tettek közzé
 
A fotópályázati felhívásra a hazai középiskolák és felsőoktatási intézmények mellett francia, indiai, román és török társegyetemekről is érkeztek pályázati anyagok. A PTE-hez több mint 200 pályázat érkezett be 67 hazai és külföldi társegyetemekről.
A képeket neves fotósokból és fotóművészekből álló szakmai zsűri bírálta el azt az 50 pályaművet, melyet közönségszavazásra bocsátottak május 10. és 31. között.
 
A fotókra több mint 5000 szavazat érkezett. A közönségszavazást az Isztambuli Aydin Egyetem hallgatója, Hasan Yildirim Baba ve Oglu (Apa és fia) című fotója nyerte. A második helyet Kocsi Kata pécsi hallgató Virtualistás című képe, harmadik helyet pedig Gál Regina zalaegerszegi gimnazista Lélektükör munkája nyerte el.
 
A középiskolások kategóriában a legjobb, a siófoki Perczel Mór Gimnázium tanulójának Kolumbán Barnabásnak a Barátok című képe lett, második helyezett a veszprémi Szabó Viktória Elmélkedés a naplementében pályamunkája, harmadik helyezett pedig a budapesti Rabb Laura, Én magam, a boldogságom című fotója lett.
 
A hazai és külföldi társegyetemek polgárainak kategóriájának első helyét a PTE bölcsészkari hallgatója, Pál Zsombor, az Önkéntes terep-fotó II. című alkotása nyerte. A második helyet a Semmelweis Egyetem hallgatója, Fülöp Anna Lélekben című képével, a harmadik helyet pedig a Kolkatai Egyetem hallgatója, Shubhodeep Roy The Barber Shop (A borbélyüzlet) című fotójával érdemelte ki.
 
BG
Forrás: MTI