A Pécsi Nemzeti Színház nem akármilyen módon tér vissza

A Pécsi Nemzeti Színház művészei április 30-tól (péntektől) heti rendszerességgel duetteket, áriákat, musicalrészleteket adnak elő a teátrum erkélyéről.

A Pécsi Nemzeti Színház a koronavírus járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítésére igyekszik reagálni. Az Erkélykoncertekkel igyekeznek kamatoztatni az eddigi műhelymunkát.
 
 
A társulat az elmúlt hónapokban a Pécsi Nemzeti Színház operaigazgatójának, Gulyás Dénes Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes koordinálásával készültek a heti rendszerességgel, péntekenként jelentkező programra. A közönség az eseményen az elmúlt 10 év operett-, musical- és operarepertoárjából hallgathat válogatást.
 
Olyan művészek előadásában hangzanak el a népszerű áriák és duettek, mint Várai Marianna, Bognár Szabolcs, Vermes Tímea, Györfi István és a színház énekkara. Olyan operettekből és musicalekből adnak elő részleteket Stubendek Katalin, Götz Attila, Györfi Anna és Fekete Gábor, mint A muzsika hangja, A padlás vagy a Marica grófnő.
 
Június végéig minden héten, pénteken este 7-kor várhatóak az erkélykoncertek. Részletekről az intézmény Facebook oldalán lehet informálódni.
 
BG
Forrás Üzlet és Utazás