A pécsi hallgatók még mindig jelentkezhetnek az MCC Egyetemi Programjára

A végzett középiskolások még mindig jelentkezhetnek a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Egyetemi Programjára.

Az MCC Egyetemi Programjára eddig több mint 200 fő jelentkezett, azonban még mindig nyitva áll a lehetőség a tehetségggondozó intézmény 6 képzési központjába (Budapest, Debrecen, Győr, Miskolc, Szeged, Pécs) jelentkezni.
 
Érdemes jelentkezni az MCC programjára
 
Az MCC budapesti központjában induló Juniorképzésre 2022.július 31-ig, az intézmény regionális központjaiban indulóra pedig augusztus 7-ig adhatják be jelentkezésüket a leendő hallgatók. A vidéki egyetemvárosokban, köztük Pécsen is, a második Junior évfolyamot indítja az Intézmény 2022 őszén.
 
A Mathias Corcinus Collegium célja, hogy a fiatalok oktatása ne anyagi helyzetüktől, hanem kizárólag képességeiktől és motiváltságuktól függjön. Szeretnék, ha a tehetséges magyar hallgatók külföldi tanulmányaik során elmélyített tudásukat Magyarországon, az országért és szűkebb környezetükért, felelősen gondolkozva kamatoztathatnák.
 
A hallgatókat elismert szaktekintélyek, magyarországi és külföldi vendégoktatók, előadók oktatják; az MCC megteremti a lehetőséget a karrierút tudatos építésére, kapcsolatok bővítésére és izgalmas közösségi programokat szervez és nívós kollégiumi lakhatást is biztosít.
 
Az MCC Egyetemi Programjára az elmúlt időszakban egyre többen jelentkeztek, a 2021-es képzési évet közel 300 fővel indította el az intézmény.
 
Az intézmény azokat a felsőfokú intézményben első évüket kezdő fiatalokat várja, akik a 2022/2023-as őszi félévben a budapesti, debreceni, győri, miskolci, pécsi és szegedi egyetemek nappali tagozatos hallgatói lesznek.
 
Forrás: MTI, MCC
A képek illusztrációk