11 ezer négyzetméteres raktárcsarnokot adtak át Pécsen

A NIPÜF cégcsoport közel 11 ezer négyzetméteres raktárcsarnokot adott át Pécsen, melyre hosszú távú bérleti megállapodást írtak alá. A beruházás 2,5 milliárd forintba került. Ezzel a cégcsoport logisztikai ingatlanjainak összterülete 168 ezer négyzetméter lett.

Az Inpark Pécsi Ipari parkban épült fel a cégcsoport legújabb raktárcsarnoka. A korábban már megépített és üzemelő 22 ezer négyzetméteres raktárcsarnokban autóipari alkatrészek gyártása és raktározása folyik. Az új épületet a Raben Trans European Hungary Kft logisztikai szolgáltatásokra fogja használni. A NIPÜF Csoportnak, több mint 38 ezer négyzetméterre már építési engedélye van az ipari park szabadon lévő 140 ezer négyzetméteres területéből. A fennmaradó területen további ipari létesítmények is helyet kaphatnak.
 
A NIPÜF Csoportnál Dr. Kiss László vezérigazgató elmondta, hogy szerinte a magyar gazdaságban a logisztikai szektor egyre fontosabb szerepet kap. A projekt végrehajtásával a régió gazdasága is fejlődik, mert új munkahelyek létesülhetnek, mely azonos a kormány céljaival is. Jelen pillanatban több mint 17 ezer négyzetméteres csarnok építésén dolgoznak, és újabb fejlesztéseket indítanak.
 
A Raben European Hungary Kft-nél Árvai Csaba ügyvezető igazgató is elmondta, hogy a mostani beruházással a szállítmányozási és logisztikai szolgáltatási profiljuk a délnyugat-magyarországi régió számára is elérhetővé válik.
 
BG
Forrás: Portfolio