Újabb bicikliút épül a megyeszékhelyen

A tervek szerint márciusban kezdik el kiépíteni a Pécs nyugati városrészét a belvárossal és Orfűvel is összekötő kerékpárutat, amelyre háromszázmillió forintot szán a város. A pénz száz százalékig pályázati úton nyerték el, az út a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében épülhet meg.  

A háromszázmillió forintos beruházásra régóta vártak a helyiek. A baranyai megyeszékhely önkormányzata közölte, hogy összesen négy kilométeres útszakasz megépítéséről van szó, amelynek első egy kilométerét tavasztól őszig aszfaltozzák. Az első ütemre 160 millió forintot költenek. A projekthez csatlakozik a városi vízszolgáltató is, ha már úgyis feltörik az utat ezen a szakaszon, kicserélik a vezetékeket.

 

Kerékpárút

Kerékpárút

 

Elsősorban Pécs belvárosát köti majd össze a kerékpárút a nyugati városrésszel, de a fejlesztéssel javulni fog a Pécs és az közkedvelt orfűi üdülőterület között húzódó kerékpárút megközelítése is, jegyezte meg az önkormányzat. A Pécsi Tudományegyetem orvosi karától nyugatra elterülő városrész kerékpáros összeköttetésére régóta igény van Pécsen.  

A kerékpárút minden közlekedő nagy örömére szolgálhat, hiszen a biciklisek komfortosabban közlekedhetnek, a gyalogosok pedig nagyobb biztonságban és nyugalomban használhatják a járdákat. Az autósoknak sem kell kerülgetniük a kétkerekűn közlekedőket. Az út a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében épülhet meg Pécsen, amely pályázatán még 2016-ban nyert a város 308 millió forintot.  
 

 

M. A. 

Forrás: mti