Közel egymilliárdból jelentős fejlesztéseket valósítottak meg Komlón

Komlón, az egykori bányászati területen szabadidőparkot és irodaházat építettek fel.

Az egykori életveszélyes állapotban lévő bányászati területen szabadidőparkot és irodaházat építettek fel Komlón, ahol új épületben helyi cégeknek biztosítanak irodahelyiségeket. Emellett létesült egy gyártócsarnok és egy játszóház is az iparterületen. A szabadidőparkba padokat, sporteszközöket helyeztek ki, gumiborítású futókőrt építettek ki és parkosítottak is.
 
Többek között szabadidőparkot alakítottak ki
 
A beruházást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében több mint 960 millió forintból valósították meg. Ebből 600 millió forint pályázati forrás, 360 millió forint kormányzati támogatásként érkezett a településre.
 
A most elkészült beruházás része a fokozatosan megvalósuló Hét Domb Szabadidőközpontnak, melynek során a már működő terepkerékpáros pálya további szakaszokkal bővül majd, és egy úgynevezett pumpapálya, kerékpáros és gördeszkás ügyességi létesítmény is épül.
 
A fejlesztésekhez szükséges forrást a tervek szerint európai uniós költségvetési ciklusból és az Aktív Magyarország program keretéből biztosítják.
 
Komló jelentős fejlesztéseken esett át, mely a foglalkoztatásra is hatással volt, ugyanis a településen a lakosság 7 százaléka álláskereső.
 
BG
Forrás: MTI, Bama
A képek illusztrációk