Komlón már készülnek az ötödik Hét Domb Filmfesztiválra

Ötödik alkalommal rendezik meg idén Komlón a Hét Domb Filmfesztivált, amelyre a szervezők május végéig várják a nevezéseket. Amennyiben őszig alábbhagy a vírus terjedése, szeptember hatodika és tizenkettedike közt tartják meg a fesztivált a szokásos keretek közt, de online is elérhetőek lesznek a vetítések.  

A Hét Domb Filmfesztiválra ingyenesen nevezhetik be alkotásaikat az amatőr és profi filmesek is. Május 31-ig lehet benyújtani a pályaműveket, amelyek szerepléséről neves zsűritagok döntenek majd. Pokorni Lia színésznő, Réz András filmesztéta és Török Ferenc filmrendező adja szakmai véleményét a fesztiválhoz. A diákok filmjeit Gyenes Zsolt egyetemi docens, médiaművész, Kis-Marics Tamás médiapedagógus és Odrobina Tamás pedagógus, zenész, fotóművész zsűrizi. 
 
 
A tavalyi díjak
A tavalyi díjak
 

Közönségszavazást is indít a fesztivál szervezőgárdája, augusztus 23-a és szeptember 5-e közt lehet majd a döntős filmek közül kiválasztani a szimpatikus művet a hetdombfilmfesztival.hu oldalon, ahol természetesen megnézhetők lesznek azok a legjobb filmek, melyek online megtekintéséhez hozzájárulnak a készítői. 

Ahogy a fesztivál neve utal rá, hét kategóriában lehet benevezni a filmeket. Dokumentumfilm, kisjátékfilm, animáció, ismeretterjesztő- és természetfilm, nagyjátékfilm, egyéb és diák kategória lesz a Hét Dombon. Az alkotásoknak 2021-es évjáratúnak kell lenniük. 

A Hét Domb nemcsak filmvetítésről szól, előadások is lesznek a szeptemberi filmes forgatagban. Az animációs filmkészítésről tart előadást és gyakorlati oktatást a Total Art egyesület, a Komlói Színház- és Hangversenyteremben lehet részt venni rajta. Arról, hogy hogyan lehet mobiltelefonnal nagyjátékfilmet készíteni, Szilágyi Andor rendező ad elő. Réz András sem marad ki, a járvány mozikra gyakorolt hatásairól beszél majd, de egyéb filmes aktualitásokról is hallhatnak az érdeklődők.  

 

M. A. 

Fotó: hetdombfesztival.hu