Cserkúton 170 milliós beruházás valósulhat meg

Cserkúton a napokban értesültek róla, hogy egy több évtizedes probléma megoldódni látszik. A község 170 milliós kormányzati támogatásából a 6-os út melletti iparterületen kiépítheti a szennyvízcsatorna-hálózatot.

Hoppál Péter a térség fideszes parlamenti képviselője osztotta meg gondolatait. Szerinte a község közműfejlesztése a pécsiek és a környező városok számára is előnyös, mert ezzel a beruházással több település ivóvízellátását biztosító torgyogói vízbázíst is védeni fogják.
 
 
Hegedűs Zsolt a falu polgármesterének véleménye, hogy ez a beruházás a rendszerváltás óta a legnagyobb támogatás, amit a falu kapott. Sokat segített Hoppál Péter képviselő közreműködése annak érdekében, hogy meghozzák a támogatásról szóló kormányzati döntést. Ez a beruházás nemcsak a helyieknek fontos, hanem vonzóbbá teheti a Cserkút-Platón létesített iparterületet a befektetők számára is. A polgármester elmondta azt is, hogy a faluban 630-an laknak, sokan külterületen.
 
Szintén Hoppál Péter képviselő közreműködésének hála, Orfű is 800 millió Ft összegű állami támogatást kapott. A községben új ivókutat hoznak létre és felújítják a régi, elavult vízhálózatot, mert már nem tudja megfelelően kiszolgálni a lakosság igényeit. Vajszló nagyközségen Nagy Csaba fideszes parlamenti képviselő körzetében is fejlesztik a közműhálózatot. Itt a csatornázási tervek már elkészültek, a közbeszerzési eljárás pedig folyamatban van.
 
BG.
Forrás: Bama