Az oltóbuszok jelentős segítséget nyújtanak Baranya-megyében

A Honvédelmi Minisztérium oltóbuszainak segítségével az aprófalvas térségekben rövid időn belül emelkedni fog a lakosság átoltottsági szintje- jelentette be Horváth Zoltán, a Baranya Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

A kormánymegbízott elmondta, hogy Baranya-megyében Mágocson teljesít szolgálatot az oltóbusz, ahol a település és környékbeli falvakból 180 személy regisztrált előzetesen oltásra. Ők az oltóbuszokon kapják meg a koronavírus elleni vakcinát.
 
Koronavírus elleni oltás
 
Horváth Zoltán kiemelte, hogy az oltóanyagok mennyisége akár 1 napon belül lehetővé teszi, hogy minden regisztrált személy megkapja a koronavírus elleni oltást. Baranya megye aprófalvas térszerkezetű, több mint 300 településsel. A területet nagyon sok kórházi és járóbeteg-oltóponttal fedik le, azonban vannak olyan tájegységek, ahol fél vagy 1 órába is beletelik, hogy egy személy eljusson egy egészségügyi intézménybe.
 
Hozzátette, hogy az oltóbuszok nagyon fontos segítséget nyújt azoknak, akik minél előbb szeretnék megkapni a vakcinát. A megyében kifejezetten sokan regisztráltak az oltásra.
 
A kormánymegbízott elmondta, hogy később más térségekben is megjelenhet az oltóbusz pl. a Dráva folyó mentén vagy az Ormánság területén. Az oltóbusz szolgáltatása jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy az emberek vakcinához jussanak.
 
Horváth Zoltán arra bíztatott mindenki, hogy regisztráljon minél előbb a védőoltásra, mert minél magasabb a lakosság átoltottságának szintje, annál hamarabb kaphatjuk vissza a megszokott életünket.
 
Az oltásra regisztráltak szerdán előre egyeztetett időpontban, beosztás alapján, kb. 3 percenként kapják meg a védőoltást Mágocson.
 
BG
Forrás: MTI