A Cabero Industrial Kft új gyárat épít Mágocson

Mágocson építi fel új fémipari üzemcsarnokát a Cabero Industrial Kft.

A német tulajdonú Cabero Industrial Kft több mint 700 millió forintból építi fel új 3200 négyzetméteres fémipari megmunkáló üzemcsarnokát.
A gyár még idén elkészül
 
A cég mágocsi beruházásához a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) pályázatán 340 millió forint támogatást nyertek el. Az új gyár még 2021 év végéig elkészül.
 
Az építkezés mellett technológiai eszközöket is vásárolnak, ezen belül főleg fémmegmunkáló gépeket- lamella présgépet, lézervágót- annak érdekében, hogy növeljék gyártási kapacitásukat és automatizálják a gyártási folyamatokat.
 
Európában a hőcserélőgyártásban vezető szerepet betöltő vállalat Magyarországon 220 főt foglalkoztat két somogy és egy baranya megyei telephelyén. Rövidtávú céljaik között van, hogy 10-15 százalékkal bővítsék a cég dolgozói létszámát.
 
A Cabero Industrial következő két éves tervei között szerepel, hogy kaposvári üzem gépparkját bővítsék és automatizálják, a már elkészült mágocsi üzembe pedig a korszerűsítés mellett kibővítsék a tevékenységi kört pl vadhúsfeldolgozó hűtőkabinok gyártásával.
 
BG
Forrás: MTI, Portfolio
A képek illusztrációk