3 milliós tőkealapot hoz létre az MFB Invest Pécsen

A Magyar Fejlesztési Bankhoz tartozó MFB Invest Zrt 3 milliárdos befektetésével, kedvező feltételekhez kötött tőkefinanszírozást nyújt a pécsi és Baranya-megyei vállalkozások megsegítéséért.

A MFB Invest Zrt az ország nagyvárosaiban városfejlesztési tőkealapokat indított el, melyhez Pécs is csatlakozott. Ezzel a lépéssel újabb fejlesztési forrásokhoz juthatnak a vállalkozások, melybe a Baranya megyei vállalkozások is bekerülnek.
 
 
Az MFB Invest Zrt és Pécs Önkormányzata annak érdekében kötött megállapodást, hogy a helyi és megyei vállalkozásokat segítse. Közleményükben kiemelték, hogy a finanszírozási formák eltérnek a megszokottól, mert "egyszerre képes a város vállalkozásait és térségi célok megvalósulását segíteni". Az MFB Invest Zrt 3 milliárd forintos kezdeti keretösszegét az igények ismeretében tovább növelhetik és már ebben az évben megkezdhetik a tőkefinanszírozás folyósítását.
 
Az MFB Invest Zrt tulajdonában álló Focus Ventures Tőkealap-kezelő Zrt a tőkealap kezelésével járó feladatokat végzi el, míg a város részéről az operatív feladatokat a Pécsi Városfejlesztési Zrt látja el.
A város vezetése örömét fejezte ki a tőkealap felállításának, mert számos befektetést tudnak támogatni az összegből, amely segíti a kis- és középvállalkozások fejlődését.
 
BG
Forrás: MTI