Szőlőmagtabletta-gyártó üzemet adtak át Villányban

Mintegy ezer négyzetméteres szőlőmagtabletta-gyártó üzemet adtak át Villányban, a Bock Borászat Kft. beruházása mintegy 1,2 milliárd forintból valósult meg.

A hamarosan forgalomba kerülő, a kékszőlő magjából előállított táplálék-kiegészítő tablettákban, olyan különleges anyagok találhatóak, amelyek rendkívül hasznosak az emberi szervezet számára. A kutatás-fejlesztési projekt nyomán létrejött üzemben évente 400 ezer csomag szőlőmagtablettát állítanak majd elő 20 ezer kilogramm villányi szőlőmagból. A termék kifejlesztésében résztvevő Pál Szilárd gyógyszer-technológus az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a tabletta a szőlőmagban található polifenol-vegyületcsoport hatóanyagai révén fejti ki elsősorban a szív- és érrendszerre gyakorolt kedvező hatását.

 

Szőlőmagtabletta-gyártó üzemet adtak át Villányban - fotó: pince.bock.hu

A kékszőlő magjából előállított táplálék-kiegészítő tabletták elsősorban a szív- és érrendszerre gyakorolnak kedvező hatást

 

Bock József borász közölte, hogy a háromszintes üzemet két év alatt építették fel. A beruházást 681 millió forinttal támogatta a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program. Hargitai János, Villány és térsége, illetve Hoppál Péter, Pécs országgyűlési képviselője méltatta a beruházást, kitérve a borvidék sikereire és a magyar gasztronómia fejlesztésében, illetve az egészségmegőrzésben betöltött szerepére is.

 

MTI/T.D.