Magyar-Horvát Kultúra Ház épül Szemelyben

Letették a Magyar-Horvát Kultúra Házának alapkövét a Baranya megyei Szemelyben, melyen Soltész Miklós hangsúlyozta: a kormány számára legalább olyan fontosak a vidéken élők, mint a városlakók, és hasonlóan fontos a magyarországi nemzetiségekkel való együttélés erősítése.

A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a többi között a kormány előtt álló feladatok közé sorolta a kultúrházak, temetők, elhagyott plébániák és lelkészségek megújítását. Egyúttal bejelentette, hogy a szintén Baranya megyei Máriakéménd katolikus kegytemplomát 60 millió forintos állami támogatás segítségével újítják fel.

 

 

Magyar-Horvát Kultúra Ház épül Szemelyben

 

A szemelyi Magyar-Horvát Kultúra Háza a község már meglévő mintegy 140 négyzetméteres kultúrházának 350 négyzetméteres bővítésével és felújításával készül el, a tervek szerint az év végére. A beruházáshoz a magyar kormány 80 millió forintos támogatást nyújt. Hoppál Péter, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a szemelyi fejlesztés szimbolikus és egyben mintaszerű is. Kumli József, Szemely polgármestere a kormányzati támogatást megköszönve jelezte, hogy szükségessé vált a mára elavult épület felújítása és bővítése.