Jövő év végéig megújulnak a baranyai utak

Baranya megye úthálózata 2019 végéig újul meg uniós és hazai forrásból. A közel hétmilliárd forintos beruházás mintegy 40 helyszínt, és összesen 72 kilométer hosszú útszakaszt érint.

Bánki László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója elmondta: a beruházásokra a Terület és Településfejlesztési Operatív Programból idén 600 millió forintot, jövőre pedig több mint 1,8 milliárd forintot fordítanak, míg a fennmaradó összeget a központi költségvetés biztosítja. A TOP-os fejlesztések keretében a többi között idén Mohácson, valamint Orfű és Magyarhertelend, illetve Pécsvárad és Pereked között bekötőutakat újítanak fel, csaknem 6,5 kilométeren - ismertette.

 

Jövő év végéig megújulnak a baranyai utak

Baranya megye úthálózata 2019 végéig újul meg

 

Jövőre, ugyancsak a TOP keretében újabb 9 helyszínen, több mint 16 kilométeres szakaszon rekonstruálnak bekötő- és összekötőutakat. Az állami forrásból finanszírozott beruházások nyomán a megye fő- és mellékútjai 72 kilométer hosszúságban újulnak meg jövő év végéig. Nagy Csaba, a Baranya 4-es választókörzet megválasztott fideszes országgyűlési képviselője a többi között azt hangsúlyozta, hogy a TOP baranyai forrásaiból további 3,8 milliárd forint értékben körforgalmak, kerékpárutak épülnek, és megújul a komlói buszpályaudvar környéke is.

 

MTI/T.D.