Baranyai településekről jutottak el a pécsi Zsolnay-negyedbe

Három év alatt 65 Baranya megyei településről 1931 főnek nyílt lehetősége díjmentesen megtekinteni a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed látnivalóit.

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. közleménye felidézte: a Zsolnay Programot Pécs városa, a Baranya Megyei Önkormányzat és a ZSÖK hívta életre 2016 januárjában. Az abban résztvevők megismerték a negyed sokszínűségét, kiállításait, különböző múzeumpedagógiai, természettudományos, ismeretterjesztő programjait, valamint táncházait, interaktív és kreatív játszóházait. 22 családi, 26 felnőtt-, nyugdíjas- és 17 gyermekcsoport fedezte fel a negyedet.

 

Baranyai településekről jutottak el a pécsi Zsolnay-negyedbe

18 határon túli gyermekcsoportot is fogadott a ZSÖK

  

"A Zsolnay Program a kultúrához való hozzáférés és a kulturális akadálymentesítés vállalásaként egy sikeresen lebonyolított mintaprojekt" - idézte a kommüniké Hoppál Pétert, a térség országgyűlési képviselőjét, kulturális alapellátásért felelős miniszteri biztost. A BMÖ kétmillió forint utazási és programköltséggel járult hozzá a programhoz. A baranyai települések mellett 18 határon túli gyermekcsoportot is fogadott a ZSÖK a program keretében. Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője szerinte a program elérte a célját, mivel rengeteg olyan látogató érkezett, akinek más módon nem lett volna lehetősége ellátogatni a negyedbe.