Pécsi kutatók bebizonyították: érdemes inni a vörösbort

"A Pécsi Orvostudományi Egyetem kutató-laboratóriumában nemrégiben végzett állatkísérletek azt bizonyították...

A Pécsi Orvostudományi Egyetem kutató-laboratóriumában nemrégiben végzett állatkísérletek azt bizonyították, hogy a gondosan kezelt szőlőből kíméletes technológiával készülő vörösbor csökkenti az erek károsodását, így a szív és érrendszeri betegségek (infarktus) kockázatát.

Ennél fogva a vörösborban található polifenolok segíthetnek a szív regenerálásában az infarktuson átesett betegek esetében, ezzel segítve a további infarktusok elkerülését.

A már korábbi orvosbiológiai kutatások is bizonyították, hogy a szív és érrendszeri betegségek alapjait gyulladásos folyamatok és oxidatív stressz okozzák. A különböző antioxidánsok bevitele ezért lassíthatja az erek károsodását, javíthatja a szénhidrát anyagcserét, s így segíthet az infarktus megelőzésében, vagy ha ez már megtörtént, akkor gátolhatják a szív további károsodását."

(Forrás: www.pecsinapilap.hu)