Pécs

A férfi pénztárca rejtélyei: mire költik a keresetüket a férfiak?

A férfi pénztárca rejtélyei: mire költik a keresetüket a férfiak?

Gondolkodtál már el azon, hogy vajon hova költik el gondosan megkeresett pénzüket a férfiak? Igen? Mi is. Máris mondjuk, hogy mire jutottunk.

 

No persze megfejtenünk az élet egyik legnagyobb misztériumát nem sikerült, de azért vannak ötleteink.

A hőn szeretett kocsi

A férfiak döntő többsége imádja a kocsiját. Kinek a sportos, kinek az elegáns, kinek a terepjáró, de valamihez mindegyiküknek húz a szíve. Akár már álmai autóját vezeti, akár még csak gyűjtöget rá, és addig egy „köztes megoldás”-t vezet, a meglévő autót féltik, óvják, vigyázzák, karbantartják – és néha bizony tuningolják is. Ha csak összeadjuk, hogy mennyibe kerül az év során az autó fenntartása, kezdve a kötelező biztosításoktól a különböző adókon át a szervízig (még ha az csak a kötelező szervíz is), akkor bizony szép összeg kerekedik ki belőle – főleg, ha ehhez még hozzászámoljuk az ominózus tankolásokat is. Az autóval rendelkező férfiak egyik fő kiadása így már nem is akkora rejtély…

A kedvenc sport

Akár van autója, akár nincs, akár hobbiszinten űzi, akár versenyszerűen, a kedvenc sport szintén igen tetemes összeg elnyelője lehet; bizony könnyen bele lehet lendülni a sportfelszerelések, a sportruházat és a különböző kiegészítők világába. A kerékpáros sporthoz vagy a síeléshez szükséges felszerelések például lényegében aranyárban kaphatóak, és szerencsére folyamatosan fejlődnek, megújulnak, így mindig lesz egy új eszköz vagy ruhanemű, amit feltétlenül meg kell vásárolni. A kiadásoknak itt sincs soha vége.

Férfi pénztárca

A férfiak, akik szeretik a hasukat

„A férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út.” – tartja a bölcs mondás, és ezzel bizony mi sem tudunk vitába szállni – mondjuk nem is akarnánk. A férfi a konyha ördöge? Akkor valószínűleg nem sajnálja a pénzt a minőségi alapanyagoktól, amik valljuk be, bizony nem kevés összegre tudnak rúgni. Vagy főzni utál, viszont a hasát szereti? A munkahelyéről nap mint nap kiugrik egy jóleső ebédre? Számoljuk csak össze, hogy egy hónapban mekkora összeget tehet ki ez a mindennapos kiadás, és máris egy misztikummal kevesebb.

Bár az olykor fekete lyukhoz hasonló férfi pénztárca rejtélyeit teljesen megoldani nem tudjuk, azért némiképp fellebbentheti a fátylat a megoldhatatlannak tűnő misztériumról ez a pár pont. És ha már a pénztárcákról beszélünk, akkor azt se felejtsük el, hogy a férfiak bizony ezen sem kimondottan szeretnek spórolni, és ezt mi meg is értjük. Egy szép, igényes, minőségi bőr pénztárca sokat elmond tulajdonosáról, arról nem is beszélve, hogy hosszú évekre társunk lehet. Válasszunk gondosan!