Divat

A tökéletes ágytakaró szett kiválasztása

A tökéletes ágytakaró szett kiválasztása

Otthonunk szépítgetése mindig örömteli feladat, melynek egyik talán legkellemesebb része a különböző textíliák, díszítőelemek, szőnyeg, függönyök és takarók kiválasztása, melyektől lakásunk igazi otthonná válhat.

 

A lakás berendezése, dekorálása elsőre könnyű feladatnak tűnhet, ám jól tesszük, ha a hirtelen hozott döntések helyett először átgondolunk pár szempontot, hogy biztosan ne bánjunk meg utólag egyetlen vásárlást sem.

A hálószobai textíliák

Bár a lakás központi helyisége, ahol az élet zajlik, és ahol a vendégek is a legtöbbet megfordulnak, a nappali; a háló mégis az a helyiség, ahol egy hosszú nap után megpihenünk, összebújunk és nyugovóra térünk. A kiválasztott textíliák, párnák, ágyneműhuzatok, függönyök és ágytakarók adnak karaktert a szobánknak, élettel, színnel töltik meg azt, így fontos szem előtt tartanunk a hálószoba összképét mielőtt vásárlásra adjuk fejünket.

Manapság már számos minta, szín és stílus közül választhatunk. Az ágyneműhuzatok kiválasztása is hangsúlyos az összhatás szempontjából, ám a ritkábban cserélődő ágytakarók kiválasztására már érdemes egy fokkal nagyobb hangsúlyt fektetni.

Fontos a hálószoba stílusának harmóniája

A tökéletes ágytakaró szett kiválasztása

Az ágytakaró szett kiválasztásánál mindig próbáljuk a szoba komplett hangulatát szem előtt tartani, elképzelni, hogy az adott takaró hogyan festene a helyén, mennyire teremtene harmóniát a szoba falával, a bútorokkal, a függönnyel és az egész hálószobai stílussal.

Ha a diszkrétebb megoldások hívei vagyunk, akkor választhatunk egyszínű, vagy anyagában mintás ágytakarót, melyek remekül illenek szinte minden stílusú otthonhoz. Ha a hálónk fala és a függöny például egyszínű, úgy ideális választás lehet egy apró vagy nagymintás ágytakaró, mely ízlésünktől függően lehet például virágos, geometriai mintás vagy modern, absztrakt mintázatú is. Természetesen nem csak a saját, de gyerekeink szobáját is feldobhatjuk egy nekik tetsző kedves, vidám hangulatú gyerek ágytakaróval.

Remek választás lehet a kétoldalú ágytakarók használata, hiszen így két legyet üthetünk egy csapásra: hangulatunktól függően váltogathatjuk két oldalát. Amennyiben nincs rá módunk, hogy személyesen válogassunk a kínálatból, úgy az ágytakarókat már online is megrendelhetjük.

Ha bizonytalanok vagyunk, és nem szeretnék magunk választani otthonunkba kiegészítőket, úgy igénybe vehetjük stílustanácsadó segítségét is.