Pécs

Uniós fejlesztések nyílt napja Pécsett

Uniós fejlesztések nyílt napja Pécsett

A kormány hazai uniós fejlesztéseket bemutató turnéja Pécsre érkezik március 22-én.

Ezen a napon több, dél-dunántúli uniós támogatású beruházását ismerhetik meg az érdeklődők. A nyílt nap keretében az érdeklődők számára a szervezet által legimpozánsabbakat mutatják be, több helyszínen.
Elsőként a pécsi, rendkívül attraktív Zsolnay Kulturális Negyedre kerül sor. Az egykori gyártelep helyén kialakított turisztikai és kulturális központ Kelet-közép Európa legnagyobb ipari műemlék együttese. Az uniós támogatás lehetővé tette a Zsolnay gyár leromlott állapotú és zömében termelésből kivont, raktározásra használt, illetve hasznosítatlan műemlék épületeinek felújítását, a gyárépületek megmentését, a terek életre keltését, és a különféle kulturális, közművelődési, oktatási feladatok ide telepítésével, a városlakók és turisták érdeklődésére egyaránt számot tartó pezsgő kulturális negyed és rekreációs terület létrehozását.
Ez alkalomból a helyszínen több gyerekprogram is lesz, a többi között Palya Beával is zenés sétát tehetnek a látogatók.
A pécsi programon kívül az érdeklődők megismerhetik a Bikali élménybirtokot, ahol lovagi torna is lesz, a fonyódi várhegy kilátót, az UNESCO-védett mohácsi busó udvart, a zselici Katica-tanyát, a balatonszárszói József Attila-emlékházat, a siófoki víztornyot, az akadálymentes, így fogyatékkal élők számára is igénybe vehető tamási gyógyfürdőt, vagy éppen a siklósi várat, ahol ki lehet majd próbálni a korabeli bilincseket és a nyakkalodát is.


A siklósi vár is várja a látogatókat.

 

ZBT