Pécs

Újabb fejlesztés indult a pécsi egyetemen

Újabb fejlesztés indult a pécsi egyetemen

A Modern városok program keretében újabb fejlesztés kezdődött meg a Pécsi Tudományegyetemen, 850 millió forintból a nemzetközi oktatási központot és az idegen nyelvi központot fejlesztik.

A Modern városok program keretében összesen 24 milliárd forintos egyetemfejelsztés valósul meg, melynek részeként a két központ a Damjanich utcai egyetemi épületbe költözik. 2018 őszétől a legkorszerűbb audiovizuális eszközökkel felszerelt környezettel és számos egyéb szolgáltatással segítik majd a külföldi hallgatók beilleszkedését. A PTE egyik legfontosabb célja, hogy növelje az idegen nyelvű képzésben részt vevő hallgatók számát, ezért nélkülözhetetlen a jelenlegi nyelvi és szakmai előkészítők, téli-nyári egyetemi és külföldi célcsoportoknak szervezett kurzusok kínálatának bővítése, és az ehhez szükséges infrastruktúra megfelelő kialakítása.

 

Újabb fejlesztés indult a pécsi egyetemen

A PTE egyik legfontosabb célja, hogy növelje az idegen nyelvű képzésben részt vevő hallgatók számát

 

A nemzetközi oktatási központ szervezi a külföldi hallgatók számára az előkészítő idegen nyelvű oktatási programokat. Az idegen nyelvi központ pedig az akkreditált, nemzetközi ECL-nyelvvizsgarendszer működtetését végzi. Tizenöt választható nyelvből évente 16-20 ezer vizsgázó méretteti meg magát. A beruházás keretében a Damjanich utcai főépület felújítása, az eszközbeszerzés és a parkrendezés mintegy 850 millió forintból valósul meg. "A külföldi hallgatói létszám növeléséhez érdemben hozzájáruló fejlesztésről van szó, amely reményeink szerint új kapcsolódási pont lesz a pécsi középiskolák és az egyetem között" - idézték a közleményben Tarrósy Istvánt, a PTE külügyi igazgatóját.

 

/T.D.