Pécs

Új tornacsarnokot adtak át Pécsett

Új tornacsarnokot adtak át Pécsett

Átadták a pécsi Szent Mór Katolikus Iskolaközpont új, 1400 négyzetméter területű tornacsarnokát. A Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő intézmény 1,6 milliárd forintos beruházással megvalósult épületrészét Michael August Blume, Magyarország apostoli nunciusa áldotta meg.

Udvardy György pécsi püspök köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az új tornacsarnok a teljes ember keresztény nevelését szolgáló lehetőség és feltétel. "Szeretnénk és akarunk jól sáfárkodni ezekkel a javakkal, és szeretnénk azokat az egyház küldetésének megfelelően felhasználni" - hangoztatta a főpásztor. Udvardy György emlékeztetett arra, már épül az iskolához közeli Szent Mór óvoda új, mintegy 800 millió forintos, 1200 négyzetméteres épülete. Szavai szerint ehhez hasonló fejlesztéseket terveznek Tamásiban, Pakson, Szekszárdon és Mohácson is.

 

Új tornacsarnokot adtak át Pécsett

Michael August Blume, Magyarország apostoli nunciusa áldotta meg a Szent Mór Iskolaközpont új tornacsarnokát 

 

Az ünnepségen Michael August Blume a beruházást méltatva egyebek mellett arról beszélt, az új tornacsarnokban a diákok azt is megtanulhatják, hogy egymásra vannak utalva. Páva Zsolt polgármester az eseményen a többi között arról beszélt, hogy a magyar kormány felvállalta a családok támogatásának küldetését, majd méltatta az új épületrész kivitelezését, kitérve arra is, hogy a tornacsarnok harmonikusan illeszkedik a belvárosi épített környezetbe. A hétszáz diákot oktató Szent Mór Katolikus Iskolaközpont új tornacsarnokával és a hozzá tartozó kiszolgálóhelyiségekkel együtt mintegy 1400 négyzetméterrel bővült az 1746-ban készült épületegyüttes. 

 

MTI/T.D.