Pécs

Új testület a pécsi önkormányzatnál

Új testület a pécsi önkormányzatnál

A pécsi Fidesz-KDNP-frakciószövetség döntése szerint új, stratégiai kérdésekben a döntéseket előkészítő, de sok esetben döntéshozó elnökség segíti a jövőben az önkormányzat irányítását. A testület  elnökévé Csizi Pétert, Pécs egyik országgyűlési képviselőjét választották.

 

A Pécsma.hu értesülései szerint a stratégiai irányítótestület célja, hogy "a város kellőképpen helyt tudjon állni a település előtt álló feladatok ellátásában, a pénzügyi kihívásoknak jobban meg tudjon felelni, és a helyi gazdaság megerősödése is új lendületet vehessen". A testület tagja lesz a polgármester, az alpolgármesterek Pécsi két egyéni körzetben megválasztott országgyűlési képviselője és Hoppál Péter. 

 

Új testület a pécsi önkormányzatnál

 Új, stratégiai kérdésekben a döntéseket előkészítő elnökség segíti a jövőben a pécsi önkormányzat irányítását

 

"Közös erővel segíteni a város működését, szorosabbra fűzni a viszonyt a városirányítás és a kormányzati szinten folyó tárgyalásokban oroszlánrészt vállaló parlamenti képviselők között, és sokkal határozottabban bevonni a mindennapok gondolkodásába a város gazdasági és szellemi életének szereplőit" - fogalmazta meg a változtatási igényeket Csizi Péter. Csizi Péter kitért arra, is hogy "szinte azonnal" át kell tekinteni a baranyai megyeszékhely hosszú távú működését, s kezelni kell a gazdasági problémákat, illetve új, hatékony megoldásokat kell alkalmazni a mindennapi működésben.

/T.D.