Pécs

Új melegital-port fejlesztett ki a pécsi Flexoco Kft.

Új melegital-port fejlesztett ki a pécsi Flexoco Kft.

Az egészségre pozitív hatással bíró pre- és probiotikumokkal dúsított melegital-porokat fejlesztett ki az elsősorban külpiacra gyártó pécsi Flexoco Termelő Kft.

A 2013 óta működő, 3000 négyzetméteres üzemében a cég csaknem 30 embert foglalkoztat. Az elsősorban melegital-porokat előállító vállalat több mint 700 millió forintból megvalósított kutatás-fejlesztési programjának részeként a termékek előállításához szükséges, agglomeráló-berendezést is beszerzett. A projektet a Ginop 507 millió forinttal támogatta. Ujhelyi Károly cégvezető közölte: a vállalat saját márkájú termékein túl partnerei részére poralapú, darabos és folyadék alapú termékek bérgyártásával is foglalkozik. 

 

Új melegital-port fejlesztett ki a pécsi Flexoco Kft.

A melegital-porokat előállító vállalat 700 millió forintból fejlesztett ki új italport

 

Elmondta, a jelenleg még kereskedelmi forgalomban nem kapható új melegital-poraik között találhatóak különféle  - köztük forró csokoládé - ízesítésű - glutén- és laktózmentes termékek, valamint pro- és prebiotikummal dúsított tejalapú italporok. A tervek szerint az új termékek idén kerülnek a piacra, azokat a többi között italautomatákba használják majd fel. A túlnyomó részben exportra dolgozó vállalt elsősorban a skandináv országokban értékesíti termékeit.