Pécs

Új kollégium épül 2019 őszére

Új kollégium épül 2019 őszére

Január elején megkezdődött a Pécsi Református Kollégium új egységének építése 1,32 milliárd forintból. A háromszintes intézmény a várakozások szerint 2019 szeptemberére elkészül.

A beruházás az Emberi Erőforrás-fejlesztési Operatív Programból valósul meg, az új épület alapzatának harmada már elkészült. A 14 tantermes, természettudományi laboratóriummal, tornateremmel és közösségi térrel is ellátott, modern iskolaépület méltó keretet és eszközrendszert fog biztosítani a következő évek pécsi református oktatásának. A beruházási összeg tíz százalékát eszközbeszerzésre fordítja a kollégium.

 

Új kollégium épül 2019 őszére Pécsett

A pécsi egyházmegye fenntartásában működő iskolák komoly EFOP-forráshoz jutottak

 

Továbbá a pécsi katolikus egyházmegye fenntartásában a baranyai megyeszékhelyen működő Szent Mór Katolikus Iskolaközpont 1,25 milliárd forintos EFOP-forráshoz jutott tornacsarnok építésre. Az ugyancsak az egyházmegye által üzemeltetett, Kodály Zoltánról elnevezett komlói általános iskola a keretből 900 millió forintot nyert fejlesztésre, ugyanott a fenntartó saját forrásból és a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből 800 millió forintot fordít óvodaépítésre.

 

MTI/T.D.