Pécs

Új csarnokot épít a pécsi Rovitex Hungária Kft.

Új csarnokot épít a pécsi Rovitex Hungária Kft.

A textilgyártással foglalkozó cég 600 négyzetméteres csarnokot épít pécsi telephelyén közel félmilliárd forintos beruházással. 

Az 1996-ban alapított, teljes mértékben magyar tulajdonú függönygyártó és nagykereskedelmi cég közleménye szerint 244 millió forintos támogatást nyertek fejlesztésre. Az új csarnokban nagyteljesítményű ipari gyártósorok fognak működni, illetve fejlesztik a cég informatikai rendszerét is. Az építkezés várhatóan tavasszal kezdődik, a megvalósításra 18 hónap áll rendelkezésre.  

 

Új csarnokot épít a pécsi Rovitex Hungária Kft.

Az új csarnokban nagyteljesítményű ipari gyártósorok fognak működni

 

A vállalat egyúttal beszámolt arról is, hogy a közelmúltban zárult egy összesen csaknem 410 millió forint értékű kapacitásfejlesztési és eszközbeszerzési projektjük, amelynek felét a Ginop forrásaiból finanszírozták. A cég meglévő pécsi irodáját és a raktárépület emeleti varrodáját bővítették, illetve létrehoztak egy, a gyártásra alkalmas újabb helyszínt. A több mint 70 főt, leányvállalatain keresztül további ötven embert foglalkoztató társaság 2004-ben kezdte exporttevékenységét, azóta a világ 40 országába értékesítik termékeiket. 

 

MTI/T.D.