Pécs

Tervezik a pécsi egyetem új orvoskari épületét

Tervezik a pécsi egyetem új orvoskari épületét

A Modern városok program keretében valósul meg a Pécsi Egyetem új, 11 200 négyzetméteres orvoskari épülete. Az egyetem és a ZÁÉV Építőipari Zrt.  már aláírta a szerződést, melynek értélmében a cég megkezdheti a tervezést, illetve majd a felépítést a felsőoktatási intézmény Szigeti úti telephelyén.

Az aláírás alkalmából rendezett eseményen elhangzott, hogy a beruházás mintegy 10,5 milliárd forintba kerül, de a kontraktus opciós tételként tartalmazza a meglévő elméleti tömb részleges felújítását is. A Modern városok programban 25 milliárd forintból valósul meg az egyetem átfogó fejlesztése, a jelen megállapodás pedig programban rendelkezésre álló forrás 40 százaléka, az opciós keret pedig további 10 százalékot jelent. Az új épületet 2020 első hónapjaira készülhet el, a a tervek szerint pedig a campustól délre eső területen új fogászati klinika is épül.

 

Tervezik a pécsi egyetem új orvoskari épületét

Tervezik a pécsi egyetem új, 11 200 négyzetméteres orvoskari épületét

 

A campusfejlesztési tervek megvalósítására 30 hónap áll rendelkezésre. A cég november 17-én vonul fel a területen, a beruházás "látványos része" fél év múlva kezdődhet. A nemzetközi szintű és hallgatóbarát campus 11 200 négyzetméteres, ötszintes, legyező alakú épület lesz, amely kapcsolódik a jelenlegi oktatási tömbhöz. Továbbá 20 ezer négyzetméteren újítják meg a Szigeti úti telephely zöldterületeit. Az új, 2700 négyzetméteres fogászati klinika nem e program részeként, hanem az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program 2 milliárdos forrásából valósul meg. A tervek előkészítése zajlik, a közbeszerzési eljárás jövő tavasszal indul, optimális esetben nyár végén pedig indulhat a klinika kivitelezése.

 

MTI/T.D.