Pécs

Természettudományos élményközpontot adtak át Mohácson

Természettudományos élményközpontot adtak át Mohácson

Átadták a mohácsi könyvtárban kialakított természettudományos élményközpontot, amely csaknem 300 millió forintos beruházással készült el.

Szekó József polgármester az átadón elmondta: az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program forrásaiból a Mohácsi Jenő Városi Könyvtárban kialakított tudásközpont a természettudományos és informatikai ismeretek elsajátításhoz nyújt segítséget az oktatási intézményeknek. Amikor korábban más települések bezárták a múzeumaikat és könyvtáraikat, Mohács ezen intézményeinek fejlesztése mellett döntött - hangsúlyozta a polgármester. Mint ismertette, a fejlesztés keretében 40 fős oktatótermet és számítástechnikai termet alakítottak ki, illetve beszerezték az oktatáshoz szükséges - robotikai és természettudományos - eszközöket, bútorokat.

 

Természettudományos élményközpontot adtak át Mohácson

A központ legnagyobb attrakciója a robotika

 

Kovácsné Bodor Erika, a szakmai munkacsoport vezetője elmondta: a központ az általános és középiskolás diákjainak nyújt majd oktatáson kívüli, az élménypedagógia módszereire épülő tanulási lehetőséget. A programokba 22 intézményt, a mohácsi és bólyi tankerület diákjait, valamint a pécsi katolikus egyházmegye által fenntartott két oktatási intézmény tanulóit vonják be. Hozzátette: a létesítményben várhatóan főként hétköznap délutáni szakköröket, hétvégenként pedig alkotóműhely-foglalkozásokat tartanak. A nyári szünetben a gyermekek számára programozó táborokat is rendeznek - részletezte, arra is kitérve, hogy a központ legnagyobb attrakciója a robotika. A tudásközpont támogatja a pedagógusok, oktatók felkészítését, illetve biztosítja a természettudományos élményprogramokhoz szükséges infrastruktúrát.