Pécs

Rekordbevételt ért el tavaly a pécsi állatkert

Rekordbevételt ért el tavaly a pécsi állatkert

Tavaly csaknem 200 millió forintos nettó árbevételt ért el a pécsi állatkert, amelyet 2018-ban 147 ezer fizető vendég látogatott meg.

Az állatkert közleménye szerint a felújítás utáni 2016-os eredményes nyitási évet követően az állatkert hosszú távú céljai között a gyűjtemény és a szolgáltatások folyamatos fejlesztése, a természetvédelem területén végzett tevékenység bővítése szerepelt. Ezeknek köszönhetően mára 11 faj 95 egyede fajmegmentő- és tenyészprogramban, míg 14 faj 41 egyede törzskönyvi programban vesz részt, a kifutók gazdagítása, korszerűsítése is folyamatos.

 

Rekordbevételt ért el tavaly a pécsi állatkert

 Az állatkert tavalyi programjain mintegy tizenháromezer látogató vett részt és 147 ezer fizető látogató érkezett

 

Az állatkert az elmúlt év során interaktív oktatási elemekkel bővült, új oktatói terekkel, épülettel, az élménypedagógiát támogató, különböző digitális eszközökkel, szoftverekkel és intelligens táblákkal gazdagodott. Januártól szeptemberig csaknem 13 ezer pécsi és baranyai gyermek vehet részt ezeken az ingyenes foglalkozásokon. A családok játékos tanulását ingyenes audio-guide, a kiterjesztett valóságra épülő, úgynevezett ARcheoZoo-alkalmazás, az állatkert által készített számos ismeretterjesztő kiadvány, rejtvény, játék és interaktív tanösvény is segíti az akvárium-terrárium bejárása során. Az állatkert tavalyi programjain mintegy tizenháromezer látogató vett részt, 147 ezer fizető látogató érkezett, rekordot jelentő összegben növekedtek a nem jegyeladásból származó bevételek, és csúcsot döntött a zoo-tábor résztvevőinek, a közösségi szolgálatot végző diákoknak a száma is.